Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Simović u radnoj posjeti opštini Plužine

Datum objave: 04.07.2019 12:48 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, boraviće u petak, 5. jula, u radnoj posjeti opštini Plužine.

Potpredsjednik Simović će, sa predstavnicima lokalne samouprave i mještana, obići početak radova na izgradnji vodovoda Gornja Brezna.

U nastavku posjete na konferenciji za medije u etno selu „Montenegro“, potpredsjednik Simović će predstaviti rezultate drugog javnog poziva za Program malih grantova u okviru projekta koji Ministarstvo realizuje sa Svjetskom bankom, finansiranog iz Globalnog ekološkog fonda. Cilj ovog projekta je očuvanje i valorizacija prirodnih resursa na lokalnom nivou.

Potpredsjednik Simović će se u nastavku posjete sastati sa predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Mijuškom Bajagićem, kao i predstavnicima Sportsko – ribolovnog kluba Bajo Pivljanin, Parka prirode Piva i Elektroprivrede Crne Gore na temu poribljavanja Pivskog jezera i pokretanja mrijestilišta.

U skladu sa praksom obilaska uspješnih poljoprivrednih proizvođača i preduzetnika prilikom radnih posjeta opštinama, potpredsjednik Simović će u Plužinama posjetiti poljoprivredno preduzeće Seoce u mjestu Goransko, koje je korisnik bespovratne podrške u okviru projekta IPARD like.

Agenda posjete:

10:00 – 10:30 Obilazak radova na izgradnji vodovoda Gornja Brezna (selo Brezna)

10:30 – 11:15 Prezentacija Programa malih grantova (Konferencija za medije, Etno selo Montenegro, Brezna)

11:15 – 12:15 Sastanak sa predstavnicima Opštine, SRK Bajo Pivljanin, Parka prirode Piva i EPCG (Etno selo Montenegro, Brezna)

12:30 – 13:00 Posjeta preduzeću Seoce (Goransko)

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja