Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović: Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović: Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima
Datum objave: 05.08.2019 15:40 | Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Ispis Štampaj stranicu


Navodna moja izjava da će vojni poligon nanijeti nenadoknadivu štetu Sinjajevini samo je jedan od brojih primjera lažnih vijesti kojima svjedočimo na medijskoj sceni.

Pažljivo i odgovorno pristupam svakoj temi i razgovoru sa svakim čovjekom. To znaju svi koji su bili u kontaktu sa mnom, a svakodnevno sam u kontaktu s brojnim građanima širom Crne Gore.

Konkretno, sa stočarima koji izdižu na Sinjajevinu uključujući i stočare iz Bjelopavlića imao sam komunikaciju 2002. godine kada smo razgovarali, dogovorili i zajedno realizovali projekat rekonstrukcije puta od Štitarice do crkve Ružica.

Tada smo se i zajedno radovali uspješnoj realizaciji.

Sada sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da MInistarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ulažu značajne napore u održavanje i rekonstrukciju brojnih planinskih puteva i na Sinjajevini i drugim planinama.

Vlada kroz brojne druge programe u susret potrebama i inicijativama mještana gradi i rekonstruiše brojne puteve u ruralnim područjima širom zemlje.

Dakle, Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima i doprinosi da se izgradnjom infrastrukture približi planina ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete Sinjajevinu i brojne druge prelijepe planine.

Milutin Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja