Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

5. sjednica Mješovite ekonomske komisije za saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske

Datum objave: 02.10.2019 12:06 | Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem

Ispis Štampaj stranicu


Mješovita komisija za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske će se održati 3. i 4. oktobra ove godine u Podgorici. Kopredsjedavajući Komisijom su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i ministar sporta i omladine Republike Turske Mehmet Muharem Kasapoglu.

Zasijedanja Komisije se održavaju u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj saradnji između dvije vlade, a za čije je sprovođenje Komisija i zadužena. Peto zasijedanje će biti prilika za razmjenu informacija i iskustava u oblastima koje su definisane kao prioritetne za saradnju Crne Gore i Republike Turske, kao i unapređenje ekonomskih odnosa i definisanje projekata od zajedničkog interesa.

Mješovita komisija za ekonomsku saradnju će usvojiti Protokol sa sjednice, u kojem će biti usaglašene teme i konkretne aktivnosti u okviru trgovinske i ekonomske saradnje i praćenja realizacije Protokola.

Ministarstva sporta i omladine Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske će potpisati sporazum o saradnji.

Ekspertski timovi dvije vlade će zasijedati 3. oktobra, dok će plenarno zasijedanje Komisije biti održano 4. oktobra, sa početkom u 10.00 časova, u hotelu Hilton u Podgorici.

Kopredsjedavajući Komisijom, ministar sporta i omladine Republike Turske, Mehmet Muharem Kasapoglu će tokom boravka u Crnoj Gori imati bilateralni susret sa potpredsjednikom Simovićem, ministrima u Vladi Crne Gore i druge bilateralne susrete.

Prisustvo medija je predviđeno u petak, 4. oktobra u 10.00h (hotel Hilton), tokom otvaranja sjednice Komisije i uvodnih govora kopredsjedavajućih, potpredsjednika Simovića i turskog ministra Kasapoglua.
   
Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem