Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће ВИ “Новогодишњи сајам локалних производа” који се одржава у Никшићу

Најава: Потпредсједник Симовић отвориће ВИ “Новогодишњи сајам локалних производа” који се одржава у Никшићу
Датум објаве: 19.12.2019 13:04 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, у петак, 20. децембра, отвориће “ВИ Новогодишњи сајам локалних производа”, који се одржава у Никшићу.

Манифестацију која из године у годину окупља све већи број произвођача традиционалних и аутохтоних производа, са подручја не само Никшића, већ и цијеле Црне Горе, али и земаља региона, организују Општина Никшић, Министарство пољопривреде и руралног развоја, ИТЦ Технополис, НВО Мрежа за рурални развој и Туристичка организација Никшић. 

Ове године, манифестација ће се одржати у сарадњи са партнерима на пројекту „Домаћи укуси“ у оквиру кампање Добро.Боље.Домаће. 

У циљу остварења кључног циља овог пројекта – бољег пласмана домаћих пољопривредних производа кроз туристичку привреду, партнери на пројекту, Министарство одрживог развоја и туризма, Национална туристичка организација Црне Горе, Привредна комора Црне Горе и Инвестиционо развојни фонд у оквиру сајма организоваће сусрете произвођача и туристичких посленика.

На отварању сајма говориће и предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић, предсједник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић, државни секретар Министарства одрживог развоја и туризма Дамир Давидовић и предсједник Одбора директора Инвестиционо – развојног фонда Зоран Вукчевић.

Сајам траје од 20. до 22. децембра. Очекује се више од 250 излагача и значајно већи број посјетилаца него претходних година.   

С обзиром на масовност и раст укупног квалитета ове манифестације, сајам ће ове године из ходника Спортског центра бити измјештен у дворану, на  простор од 1.500 м2. 

Отварање “Новогодишњег сајма локалних производа” почеће у 10,00х.

Позивамо представнике медија да испрате догађај.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја