Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Najava: Potpredsjednik Simović otvoriće VI “Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda” koji se održava u Nikšiću

Najava: Potpredsjednik Simović otvoriće VI “Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda” koji se održava u Nikšiću
Datum objave: 19.12.2019 13:04 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, u petak, 20. decembra, otvoriće “VI Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda”, koji se održava u Nikšiću.

Manifestaciju koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj proizvođača tradicionalnih i autohtonih proizvoda, sa područja ne samo Nikšića, već i cijele Crne Gore, ali i zemalja regiona, organizuju Opština Nikšić, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, ITC Tehnopolis, NVO Mreža za ruralni razvoj i Turistička organizacija Nikšić. 

Ove godine, manifestacija će se održati u saradnji sa partnerima na projektu „Domaći ukusi“ u okviru kampanje Dobro.Bolje.Domaće. 

U cilju ostvarenja ključnog cilja ovog projekta – boljeg plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda kroz turističku privredu, partneri na projektu, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Privredna komora Crne Gore i Investiciono razvojni fond u okviru sajma organizovaće susrete proizvođača i turističkih poslenika.

Na otvaranju sajma govoriće i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović i predsjednik Odbora direktora Investiciono – razvojnog fonda Zoran Vukčević.

Sajam traje od 20. do 22. decembra. Očekuje se više od 250 izlagača i značajno veći broj posjetilaca nego prethodnih godina.   

S obzirom na masovnost i rast ukupnog kvaliteta ove manifestacije, sajam će ove godine iz hodnika Sportskog centra biti izmješten u dvoranu, na  prostor od 1.500 m2. 

Otvaranje “Novogodišnjeg sajma lokalnih proizvoda” počeće u 10,00h.

Pozivamo predstavnike medija da isprate događaj.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja