Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon: U Rožajama se realizuju brojni projekti za ubrzaniji razvoj

Simović u Rožajama otvorio Agrobiznis centar i novi drvoprerađivački pogon: U Rožajama se realizuju brojni projekti za ubrzaniji razvoj
Datum objave: 13.08.2020 17:35 | Autor: MPRR

Ispis Štampaj stranicu


MPPRMPPR
     
Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Rožaje.

„U Rožajama se realizuju brojni vrijedni razvojni projekti koji će ubrzati dalji ravoj, poput ski centra na Hajli vrijednog 14 mil. €. Multietničko, građansko, stabilno Rožaje i Crna Gora, siguran su okvir za napredak“, ocijenio je potpredsjednik Simović tokom sastanka sa rukovodstvom Opštine.

U nastavku posjete potpredsjednik Simović otvorio je Agrobiznis centar u Rožajama koji će, kako je kazao, biti nova „značajna podrška poljoprivrednicima i preduzetnicima Rožaja u pripremi biznis planova i aplikacija za izdašne programe podrške koja je obezbijeđena iz Agrobudžeta i EU fondova“.

Otvorena nova radna mjesta

Simović je u Rožajama svečano pustio u rad i novu savremenu liniju za drvopreradu, kompanije “Šekom” d.o.o. 

„Pored 14 postojećih, otvoreno je još 10 novih radnih mjesta. Novi koncept gazdovanja šumama omogućiće bolju dostupnost drvne građe malim proizvođačima, posebno onim sa većim stepenom finalizacije“, saopštio je potpredsjednik Simović.

Potpredsjednik Vlade sastao se danas i sa poljoprivrednicima i preduzetnicima iz Rožaja, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje unapređenje proizvodnje i poslovanje.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja