Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Симовић у Рожајама отворио Агробизнис центар и нови дрвопрерађивачки погон: У Рожајама се реализују бројни пројекти за убрзанији развој

Симовић у Рожајама отворио Агробизнис центар и нови дрвопрерађивачки погон: У Рожајама се реализују бројни пројекти за убрзанији развој
Датум објаве: 13.08.2020 17:35 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МППРМППР
     
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић боравио је данас у радној посјети општини Рожаје.

„У Рожајама се реализују бројни вриједни развојни пројекти који ће убрзати даљи равој, попут ски центра на Хајли вриједног 14 мил. €. Мултиетничко, грађанско, стабилно Рожаје и Црна Гора, сигуран су оквир за напредак“, оцијенио је потпредсједник Симовић током састанка са руководством Општине.

У наставку посјете потпредсједник Симовић отворио је Агробизнис центар у Рожајама који ће, како је казао, бити нова „значајна подршка пољопривредницима и предузетницима Рожаја у припреми бизнис планова и апликација за издашне програме подршке која је обезбијеђена из Агробуџета и ЕУ фондова“.

Отворена нова радна мјеста

Симовић је у Рожајама свечано пустио у рад и нову савремену линију за дрвопрераду, компаније “Шеком” д.о.о. 

„Поред 14 постојећих, отворено је још 10 нових радних мјеста. Нови концепт газдовања шумама омогућиће бољу доступност дрвне грађе малим произвођачима, посебно оним са већим степеном финализације“, саопштио је потпредсједник Симовић.

Потпредсједник Владе састао се данас и са пољопривредницима и предузетницима из Рожаја, са којима је разговарао о изазовима са којима се сусрећу и плановима за даље унапређење производње и пословање.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја