Manja slova Veća slova RSS

Pitajte potpredsjednika Vlade

>

Simović: U Mojkovcu se radi odgovorno i domaćinski

Simović: U Mojkovcu se radi odgovorno i domaćinski
Datum objave: 25.08.2020 19:11 | Autor: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


“U Mojkovcu radi odgovorno i domaćinski. Opštinski budžet se realizuje planiranom dinamikom, i u uslovima pandemije“, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović na sastanaku sa lokalnom rukovodstvom na čelu sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem.

Tokom današnje radne posjete Mojkovcu, Simović i Mišnić posjetili su Agro biznis centar u tom gradu.

„Konstatovali smo da terenski rad i stalna komunikacija sa proizvođačima daju rezultate. Preduzećemo dodatne napore da ubrzamo administrativne procedure“, kazao je Simović.

U nastavku posjete predstavnici Vlade i Opštine obišli su lokacije na kojima se realizuje projekat uređenja korita rijeka Rudnice i Tare. „Rijeke su naše blago o kojem se moramo starati odgovorno i trajno. Pokrenuli smo brojne projekte očuvanja i uređenja rijeka i rječnih korita finansirane iz bespovratnih fondova, Globalnog fonda za životnu sredinu i Specijalnog fonda za klimatske promjene, koje realizujemo sa Svjetskom bankom“, podsjetio je potpredsjednik Vlade.

Simović je u Mojkovcu obišao novoizgrađeni pogon za preradu živinskog mesa Miroja Zejaka u Podbišću, jednog od brojnih uspješnih korisnika programa bespovratne podrške investicijama. I ovaj projekat, kako je kazao Simović, potvrđuje da izdašni programi bespovratne podrške predstavljaju veliku razvojnu šansu i za proizvođače i za preduzetnike. „Danas imamo hiljade uspješnih korisnika širom Crne Gore u svim sektorima“, kazao je Simović.

Simović je obišao i porodično gazdinstvo Ćorića u Žarima, koje je korisnik podrške kroz program koji Ministarstvo realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede – IFAD, kao i vodovod Prošćenje izgrađen u okviru istog projekta.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja