Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Симовић: Пиву су увијек красили слободарство, антифашизам, мудри људи и добри домаћини

Симовић: Пиву су увијек красили слободарство, антифашизам, мудри људи и добри домаћини
Датум објаве: 26.08.2020 18:15 | Аутор: МПРР

Испис Штампај страницу


МПРР„Пиву су увијек красили слободарство, антифашизам, мудри људи и добри домаћини. Обавеза свих нас је да и даље чувамо и његујемо такве вриједности и у Пиви и у цијелој Црној Гори“, поручио је данас потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић приликом посјете овом крају.

Потпредсједник Владе састао се данас са пољопривредницима у селу Брезна, у Плужинама. Разговарали су о изазовима са којима се суочавају пољопривредници и могућностима даљег унапређења. Посебно мјесто у тим активностима заузима завршетак водовода горња и доња Брезна, чију изградњу започету прошле године, подржава Министарство пољопривреде. Реализација овог пројекта биће значајан подстрек за још бржи развој и валоризацију потенцијала овог краја, како у пољопривреди, тако и туризму.

„Свако пољопривредно газдинство, велико и мало, важно је, и има своју улогу у развоју пољопривреде, очувању традиције и обогаћивању наше туристичке понуде. Посебно у времену које је пред нама, јер су здрава животна средина и храна најважнији захтјеви туриста“, казао је потпредсједник Симовић.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја