Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника Владе

>

Саопштење Милутина Симовића, потпредсједника Владе

Саопштење Милутина Симовића, потпредсједника Владе
Датум објаве: 13.11.2020 17:32 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Поводом моје оставке на мјесто предсједника Националног координационог тијела (НКТ), којим сам руководио претходних осам мјесеци, овом приликом се искрено захваљујем свим члановима НКТ-а и бројним члановима оперативних штабова и Кризног медицинског штаба који су дио укупног система који је Влада изградила за борбу са пандемијом ЦОВИД-19. Увјерен да ће сви они и у наредном периоду показати пуну посвећеност у свом раду.

Захваљујем се хиљадама одговорних и вриједних запослених у бројним надлежним институцијама и на државном и на локалном нивоу, а посебно здравственим радницима који су својим знањем, пожртвованошћу и савјешћу показали да су дорасли и највећим изазовима.

Захваљујем се за исказану солидарност коју су показали наши грађани, привредници, дијаспора и бројни пријатељи Црне Горе из свијета бизниса.

Захваљујем се на подршци коју смо добили од наших међународних партнера – европских и евроатлантских, организација из система Уједињених нација, као и бројних земаља које су и саме тешко погођене овом кризом.

Свакако, посебну захвалност и поштовање исказујем према нашим грађанима који су се суочавали са бројним тешким изазовима и истрајавали у овој исцрпљујућој борби.

У раду НКТ-а нијесу нас поколебале ни бројне опструкције, које су нажалост долазиле чак и у оваквим ситуацијама. Од покушаја политизације, јавних позива на непоштовање мјера и покушаја личне дискредитације чланова НКТ-а. О таквим појавама најбољи суд ће донијети јавност и вријеме у којем ће се објективно и непристрасно сагледати сви изазови са којима смо се суочавали и данас суочавамо.

Као што је јавности познато, у доношењу свих одлука примарно и кључно били смо вођени препорукама епидемиолошке струке. Вјерујем сам да ће и у наредном периоду епидемиолошка струка имати кључни значај.

И овом приликом упућујем апел свим грађанима да заједно пронађемо снагу да наставимо да истрајавамо у овој заједничкој борби. Једини пут за превазилажење ове кризе уз солидарност, разумијевање и заједништво је да уложимо додатне напоре у поштовању мјера које прописује медицинска струка и да сачувамо нашу економију у највећој могућој мјери.

Милутин Симовић, потпредсједник Владе Црне Горе